Frontiere


Protejarea granitelor cu sisteme de detectie a intruziunilor este inevitabila, mai ales in zonele specifice susceptibile de intruziuni ilegale. Exista cateva cerinte comune pentru orice solutie de detectare a intruziunilor la frontiera:

  • O rata foarte scazuta a alarmelor false / nedorite (FAR / NAR) este obligatorie; fortele de interventie sunt de obicei raspandite foarte slab de-a lungul frontierei, astfel ca acestea nu isi pot permite sa fie alertate fara un motiv real.
  • O foarte inalta probabilitate de detectie (PD) – desi amploarea acestei cerinte poate varia in functie de nivelul de amenintare, aceasta poate varia doar intre foarte mare si maxim.
  • Robustete – orice solutie trebuie sa functioneze perfect in orice conditie de mediu: iarna, vant, apa, mediu sarat de-a lungul coastelor, interferente electromagnetice, etc.
  • Dependenta scazuta de infrastructura – alimentarea cu energie poate sa nu fie disponibila sau sa fie scumpa; liniile de comunicatie, daca sunt disponibile, pot avea o latime de banda limitata; accesul la gard sau senzori poate fi blocat de vegetatie; lipsa unor drumuri asfaltate;

Solutiile Magal pentru protectia frontierelor

Toate cele de mai sus impun cerinte stricte cu privire la fiabilitate, mentenabilitate si robustete. Si intr-adevar, Magal a dezvoltat unele produse cu performante exceptionale. Ca un exemplu, sistemul taut wire DTR are o probabilitate de detectie (PD) garantata mai mare de 1 alarma / 1Km / 3 luni.

Solutiile specifice pot varia semnificativ de la o regiune la alta in functie de amenintari, cultura sau cerinte operationale.

Tarile europene sunt caracterizate de amenintari limitate din punct de vedere al sigurantei nationale, accentul punandu-se pe imigratia ilegala, traficul de droguri si contrabanda. Existand cerinte si in privinta esteticii, barierele fizice sunt o solutie foarte putin preferata. Cele mai potrivite sunt gardurile virtuale / senzorii volumetrici. Cablurile ingropate, senzorii cu microunde si chiar radarele reprezinta coloana vertebrala a solutiei. Camerele de supraveghere zi / noapte, de scurta sau lunga distanta, pot completa solutia cu o verificare suplimentara. Sistemul de management integrat Fortis 4G, comunicatiile si forta de interventie sunt deasemenea de o importanta vitala pentru o solutie completa.

Magal are o bogata experienta in securizarea frontierelor in diferite regiuni din intreaga lume, furnizand solutii fiabile, cu costuri mici de intretinere si fara limitari din punct de vedere al conditiilor de mediu.