Companie


MAGAL SECURITY SISTEME SRL, infiintata in anul 2003 este filiala companiei Magal Security Systems Ltd din Israel si unic distribuitor in Romania si Republica Moldova al echipamentelor si tehnologiilor produse si dezvoltate de compania mama Magal Security Systems Ltd.

Fondat in 1969 ca un departament al Israel Aircraft Industries (IAI), Magal Security Systems Ltd (Israel) a aratat o crestere atat in cifra sa de afaceri, precum si in intreaga lume pe nisa Sistemelor Perimetrale de Securitate.

In anul 1984 Magal a fost stabilita ca o companie privata, cu 26% a actiunilor detinute inca de IAI.

Magal s-a dezvoltat si in alte domenii conexe sistemelor perimetrale de securitate. In 1993 Magal a achizitionat Stellar Security Products Inc., o companie din California, ale carei produse completeaza propriile echipamente Magal. Patru ani mai tarziu, in 1997, a achizitionat o alta companie din domeniu, Senstar Corporation din Canada, precum si Civil Security Division of Dornier din Germania. Prin combinarea de fabricatie si facilitati de productie intr-o singura unitate, Magal a fost capabila de a realiza economii semnificative in costurile globale, in acelasi timp cu rationalizarea productiei.

In 2013 Magal a achizitionat CyberSeal, care a devenit divizia sa informatica, demarand conceptul de a oferi produse de securitate informatica pentru ICS (sisteme de control industrial).

In 2017 Magal a achizitionat Aimetis, noua referinta pentru aplicatiile software de management video inteligent (VMS).

In 2018 Magal a achizitionat ESC BAZ, companie producatoare de camere de supraveghere termale cu racire si fara racire.

Magal detine cincisprezece sucursalele in intreaga lume, doua dintre ele servind ca centre de operare principale; una dintre locatii detine cel mai mare poligon de  incercare privat din lume pentru tehnologia de securitate pentru exterior.

In prezent, compania MAGAL are filiale in Romania, Germania, Marea Britanie, Spania, Canada, Statele Unite ale Americii, Mexic, Columbia, India, dar si birouri de reprezentare in Africa, China, Malaezia, Singapore si Australia.

Compania Magal Security Systems Ltd, din care face parte si filiala noastra MAGAL SECURITY SISTEME SRL, este publica si este listata la bursa din New York NASDAQ din anul 1993 sub simbolul MAGS.

 Codul de etica al companiei


Propunerea unica de afaceri a companiei Magal

Capabilitatea principala a companiei Magal este tehnologia sistemelor de  detectie la efractie perimetrala; Magal este lider international in aceasta piata. Dar de-a lungul anilor Magal si-a transformat afacerea si acum este concentrat pe furnizarea de solutii de securitate complete pentru locatiile critice. Acestea includ porturi, aeroporturi, utilitati, petrol si gaze, locatii industriale, inchisori, etc.

Modelul flexibil de afaceri al companiei Magal ii permite sa sustina toate nivelurile unui lant logistic pentru securitate:

  • Utilizatorul final – prin furnizarea de solutii la cheie
  • Nivelul 1 al integratorilor de sisteme si contractorilor – prin furnizarea de solutii principale de securitate, completand ceea ce ofera proiectele acestora
  • Integratorii de sisteme – prin furnizarea de sisteme de detectie la efractie perimetrala si produse informatice pentru a completa solutiile acestora

Capabilitatile interne ale companiei Magal

Pentru a sprijini modelul sau flexibil, Magal si-a dezvoltat o gama larga de competente interne:

  • Capabilitati interne pentru dezvoltarea de aplicatii software, atat pentru produsele proprii, cat si cu scopul de a-si putea adapta solutiile la sisteme complet integrate;
  • Capabilitati de furnizare a proiectelor – concept, proiectare, integrare, instalare, punere in functiune, mentenanta;
  • Capabilitati informatice – expertiza interna ce permite furnizarea de produse si solutii complete de securitate informatica pentru locatiile critice;